Zaterdag 11 november was er een randori dag, een nieuw concept vanuit Judo Vlaanderen. De randori wordt geleid door een randorileider die de kinderen instructies geeft en motiveert. Leerproces en welbevinden staan hierbij centraal. Trainers Kristel en Jeroen waren oa. één van de randorileiders. Tijdens zo’n randoridag wordt er niet gecoacht door de clubtrainer. Er wordt gestreefd naar minimum 4 kampen van telkens 2 minuten voor elke judoka. Winst of verlies is hierbij niet belangrijk. Toon, Seppe en Lans namen deel en waren zeer enthousiast. Deze formule smaakt naar meer!

Zondag 12 november. Geen randoridag deze keer maar via het gekende poule systeem.
De meisjes U11 gingen van start, Lena en Tineke konden jammer genoeg geen kamp winnen maar toonden wel vechtlust, op naar de volgende uitdaging! De jongens hun geduld werd op de proef gesteld, na 3u! was het eindelijk aan hun. Maxance (eerst maal onder de Opwijkse vlag) liet dominant judo zien wat resulteerde in 2 overwinningen en 1 verloren kamp. We gaan wel werken rond meer variatie ;-). Felix verloor 2 kampen op grond, werkpuntje! Maakte dit goed met een mooi ippon! Milan zijn hoofd stond enkel op winnen vandaag en dat deed hij ook, mooie variatie van linkse en rechtse aanvallen maar denk aan je kumi kata.

In de namiddag kwamen Warre en Merlijn in actie bij de u13. Beide zeer enthousiast en meester in het plagen van de coach. Warre kon in zijn eerste 2 kampen geen vuist maken en verloor. Zijn laatste kamp was veel beter en grondwerk resulteerde bijna in een overwinning, jammer van de mate door de scheidsrechter. De wazari tegen op het einde en de blessure kon je niet meer goedmaken. Merlijn domineerde en won zijn eerste 2 kampen met houdgreep. Zijn laatste mocht hij wat langer vechten en de wazari voorsprong gaf hij niet meer uit handen. We gaan verder werken op je drop seio nage!

Categories: Uitslagen