Het begint een jaarlijkse traditie te worden voor Lans om naar de Wachtebeke Cup af te zakken. Een tornooi waar ook onze Nederlandse judoka’s voor afzakken. Ook dit jaar stond hij enthousiast paraat om er vol voor te gaan. Organisatorisch liep het dit jaar een stuk vlotter, minder inschrijvingen en vooral minder lang wachten voor Lans. Alhoewel, het was een mix van een randoridag en gewone competitie. Met als gevolg verwarring alom, je mocht niet coachen (normaal bij een randoridag) maar geen extra begeleiding op de mat door scheidsrechter en snelle kampen.  

Gelukkig had Lans er weinig last van en mocht hij vrij snel aan zijn eerste kamp beginnen. Een kamp dat hij dan ook vlot wist te winnen met Kochi-guruma. Het tweede kamp had hij meer tegenstand en werd hij gecounterd. Nog een beetje aangedaan door het tweede kamp begon hij iet wat aarzelend aan zijn derde kamp en werd hij ook hier gecounterd bij zijn aanval.  

Zo zie je maar dat het niet enkel winnen is maar vooral ook ervaring opdoen en bijleren is. Hop naar de volgende keer! 

Goed gewerkt Lans! 

Categories: Uitslagen