Sint Pieters Leeuw – 03/02/2024

Op 3 februari trokken we met 10 judoka’s naar het provinciaal kampioenschap. Het begon met de U15. Hierin hadden we 3 judoka’s in de gewichtscategorie onder de 55 kg: Michiel, Johan en Merlijn. Michiel kwetste zich in zijn eerste kamp , waarna het tornooi er voor hem op zat, veel beterschap en hopelijk snel terug de oude! Merlijn was strijdvaardig en kon tegen moeilijke tegenstanders mooi judo laten zien, als eerste jaar is dit zeker een mooie start! Hij eindigt op een mooie 5de plaats. Blijven trainen, nog een goeie techniek op grond erbij en het podium is van jou! Dan was het aan Johan. Hij is klaar om zijn kampen te domineren, en dat deed hij. Hij werkt alle kampen af met ippon en behaalt zo het hoogste schavotje.  Ook Simon kon in de +66 kg het goud veroveren nadat hij zijn tegenstander in ippon worp. Proficiat met jullie gouden medaille en op naar het Vlaams kampioenschap volgende week.

Dan was het aan de U18. In de -57kg kon Marie na verlies ook enkele keren winnen en behaalde zo brons. Mooi om je zo te zien groeien in het tornooi! Veel aanvallen loont, zeker verder op trainen. In de – 63 kg is het aan Tinne, zij heeft het niet getroffen met de tegenstanders waardoor ze niet kan winnen. Wel op het podium met een bronzen medaille. in de – 70 kg is Lotte aan de beurt. Zij kan twee keer winnen met onder andere een mooie wurging en verliest een kamp tegen een sterke tegenstander.  Zilver voor haar! Linus (-55 kg) haalde ook Brons na een zwaar parcours.

Bij de U21 vechten Sander en Amber mee. Sander sleept een tweede plaats in de wacht na een mooie drop seoi nage (ippon). Amber had één sterke tegenstander waardoor ze zilver haalt. 

Proficiat aan alle deelnemer! Op naar het Vlaams kampioenschap volgende week.

Meer foto’s kan je hier terugvinden.

Categories: Uitslagen