Op 4 februari zakten we met 10 Opwijkse judoka’s af naar het PK in Groot-Bijgaarden. Het was eerst de beurt aan de meisjes. Bij Tinne en Lotte stonden sterke tegenstanders een eerste plaats in de weg, ze gaan beide met zilver naar huis! Ilene verloor haar eerste kamp nipt, maar kon direct daarna wel winnen en haalde zo het brons binnen. Opvolgend geconcentreerd en gemotiveerd om te winnen! Die inzet zal zeker verder beloond worden! Marie heeft alles gegeven, maar de twee tegenstanders waren nog een maatje te sterk. Wel sterk gevochten als eerste jaar U18. Een mooie bronzen medaille als troostprijs! Haar zus Amber kwam uit tegen een sterke tegenstander. Hiertegen verloor ze. Maar daarna maakte ze het goed door een snelle ippon te scoren! Voor haar een mooie tweede plaats.  Nog wat meer durf in de aanvallen en de resultaten zullen verder volgen! 

Daarna was het aan de jongens U15. Johan, Michiel en Jarco vertegenwoordigen Opwijk in deze leeftijdscategorie. Voor alle drie is het hun eerste keer in de echte competitie. Jarco en Michiel betalen nog wat leergeld en verloren hun kampen. Laat de moed zeker niet zakken, wat meer ervaring en hard trainen en dat komt wel goed! Johan zat in één van de grootste reeksen. Hij kon zijn eerste twee wedstrijden vlot winnen met mooie combinaties. In de finale werd hij verrast door zijn tegenstander. Wel een zeer mooi parcours afgelegd met sterk judo. Een verdiende zilveren medaille.  

Daarna was het aan de jongens U18. Sander vloog er stevig tegenaan. Jammer genoeg kon hij de lange kampen niet omzetten in winst. Ook Victor vloog er in! Hij kon één keer winnen en de twee andere wedstrijden waren spannend maar draaiden uit op verlies. Toch wel een verdiende derde plaats voor hem! 

Categories: Uitslagen