Op 24/09/2022 trok Lans Aelbrecht als enige judoka U9 naar de Wachtebeke Cup. Een tornooi waar menig judoka’s op afkomen tot zelfs onze noorderburen. Een foutje in het niet tijdig afsluiten van de inschrijvingen resulteerde in een groot aantal deelnemers. Dit zorgde ervoor dat het wachten op de proef werd gesteld van Lans. Weging om 8u30, eerste wedstrijd om 12u30…

Lans liet zich niet van de wijs brengen en startte krachtig met Koshi Guruma gevolgd door Kuzure Kesa Gatame, zo was het eerste kamp snel gewonnen. De 2de wedstrijd kon Lans tot 2-maal toe uit een houdgreep ontsnappen maar kon de wedstrijd niet verzilveren en werd 2-maal gecounterd met O soto Gari. Lans bleef niet bij de pakken zitten en in zijn 3de wedstrijd ging hij vol voor de winst. Door goed te luisteren paste hij zijn techniek aan en beklonk hij de 2de plaats met een mooie Koshi Guruma. Een tevreden judoka en coach. Dikke Proficiat

Categories: Uitslagen